Høstefesten er barnehageårets første årstidsfest og holdes i september. I ukene frem mot høstfesten får barna mange frodige sanseopplevelser når vi bearbeider alt vi får fra markens grøde. Vi sanker bær og frukt (vi tar gjerne imot bidrag fra hagen deres) og vi tørker urter og blomsterfrø og lager syltetøy og saft.

I den frodige kjøkkenhagen vår henter vi gulrøtter, rødbeter, poteter, blomster... og ellers det som har vokst opp iløpet av sommeren.

Adventspiralen har vi mandagen etter 1. søndag i advent.  Det er en høytidelig stund hvor barna på storbarnsavdelingene (og de foreldre som har mulighet) samles til julemusikk og tente lys. Vi stenger også barnehagen etter at adventspiralen er avsluttet, slik at vi voksne får tid til å rydde opp etterpå. Alle barna på storbarnsavdelingene går altså hjem kl. 15.00 denne dagen.

KLIKK HER for å se lanternefest for småbarnsavdelingene

I forbindelse med Mortensmess i november, har vi lanternfest sammen med foreldrene.

På dagen får barna se et dukketeater om nissene som får en lanterne av menneskene. Foreldrene kommer på ettermiddagen (kl.16.00) og får boller og toddy ute. Vi forteller legenden om St. Martin for foreldre og barn før vi går syngende ut i mørket med lanternene våre. Ved det store bålet ute på jordet samles vi, og etterhvert kommer St. Martin ridende, og har med sol, måne og stjernekaker til oss...

Påskefesten holder vi onsdagen etter påskeferien. I barnehagen legger vi i påskehøytiden vekt på gleden over naturen. Alt som spirer og gror i naturen, og egget som symboliserer det evige livet.

Etter påskeferien samles vi i barnehagen og går ut i hagen og leter etter egg som påskeharen har kommet med. Dette er en utefest, hvis vær og vind tillater det.