29. september er Mikkelsmess, St. Mikaels dag. Dagen markeres i barnehagen med Mikaelsfest. Den dagen serveres det dragesuppe til alle de modige ridderne ved kongens hoff. Barna blir slått til Mikaels-riddere, og får stjernebånd om hodet og blå kapper om skuldrene. De får også utdelt sverd. Å ta del i den høytidelige stunden, å knele foran Kongen og så bli slått til ridder, er en motsprøve i seg selv!

Mikaeli-tiden handler om kampen mellom det gode og det onde, mellom mot og feighet, om drager, riddere og prinsesser!  Barna får høre eventyret om den modige Ridder Georg som kjemper mot Dragen, og dermed redder Prinsessen. Med St. Mikaels hjelp tør han tør å ta opp kampen der andre viker feig unna. I ringleken får barna prøve ut å være ridder, drage eller prinsesse selv, og de synger sanger om å være modig og sterk.

I denne perioden snakker vi om hvordan vi kan være modige, og hva drager er og hvordan ser de ut i dag? Man er modig hvis man gjør noe man synes er skummelt! det kan være å si stopp til en lekekamerat som går for langt, eller smake på mat man aldri har smakt på før! St. Mikael symboliserer det gode, det modige det bevisste. Mens dragen symboliserer det onde, feigheten, det skjulte/ ubevisste.