Askeladden Steinerbarnehage | Tlf. 32 79 21 91 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

I Askeladden Steinerbarnehage er vi så heldige å ha 1.klasse i barnehagen, slik det var før Reform -97. Med sin meget labile alder hvor man den ene stunden er verdensmester og i neste stund ikke klarer noenting, er det trygt og godt å være sammen med de kjente fjesene i barnehagen, istedenfor å være minst og utrygg på en skole der ”alt er veldig skummelt”.

6-åringene får lov til å være de gode hjelperne i barnehagen, noe de ser veldig frem til før de blir så gamle. De hjelper de små å kle på seg, de dekker på bordet, de får lov å holde på med ting som ”de små” ikke klarer.

Hver morgen samles 1.klassingene i klasserommet sitt - Hagestuen - til eventyr og samling sammen med sin barnehagelærer.

Hver onsdag fra august til desember er de ute med de to islandske hestene våre, og lærer stell og ridning under kyndig veileding. Etter jul brukes onsdagene til å jobbe med et stort prosjekt: de lager sin egen kjepphest som de skal ri ut av barnehagen med på avslutningen før sommeren. Det skal stappes med ull, sys, spikkes, pusses... Det er en lang prosess, og tålmodighet, finmotorikk og (sam)arbeidsvilje øves!

Hver torsdag har 1. klasse turdag. På disse turene øver de fjellklatring, går lange turer til fots og på ski. De får bruk for sine sosiale ferdigheter, grovmotorikk og viljen! Disse dagene blir klassen smidd godt sammen, og blir kjent med hverandre på tvers av avdelingene. De må øve på å være en stor gruppe samlet og hva det innebærer av blant annet å vente på den som er bakerst, snakke en og en, begynne og avslutte turene sammen. 

Når barnehageåret nærmer seg slutten, øver de inn et skuespill sammen med oss voksne i barnehagen. Dette skal de vise frem for foreldre og søsken ved sommerfesten. En fin øvelse i samarbeid, konsentrasjon og mot.

Med alle disse ferdighetene kan de avslutte sin første 7-årsperiode og begynne i 2. klasse.

Copyright

Askeladden Steinerbarnehage | Tlf. 32 79 21 91 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Opphavsrett © Askeladden Steinerbarnehage 2016. Alle rettigheter reservert.

Design og utvikling: Dos Puntos Design