I februar feirer vi fastelavn med et karneval! Denne festen er preget av mye tøys og tull, og det gjenspeiles i alt vi gjør av sanger, regler, eventyrog aktiviteter. Selve dagen legges så tett opptil fastelavnssøndag som mulig, dog på en onsdag. Storbarnavdelingene forvandles helt - til stor glede for barna! Vi pynter, ommøblerer og legger tilrette for å ha en fest som virkelig snur opp-ned på det hverdagslige livet i barnehagen.

Temaet for dagen er de siste årene hentet fra Elsa beskows "Oles skitur" og Torbjørn Egners "Kardemommeby", og barn og voksne kler seg ut etter årets tema. Da har Politimester Bastian dukket opp, sammen med Tante Sofie, Trikekfører Syversen, Bakeren, Vesle kamomilla, Løven, Røverne og mange fler.

På småbarnsavdelingene markeres også dagen, men i mindre grad. Og utkledningene er enklere. De siste årene har de tatt utgangspunkt i fortellingen "Skinnvotten", og kledd seg ut og sunget sanger etter dyrene som opptrer der; Pilemus Silkehår, Friskefrosk Langelår, Haremann Hoppsadans, revemor Silkesvans, Ulven Aldrimett, Villsvinet Trynebrett og Bjørnefar Labbdiger.

Faste innslag på karnevalet på storbarnsavdelingene er å "Slå katten ut av tønna", kåre en Kattekonge og en kattedronning,  - og selvfølgelig spiser alle barn fastelavnsboller den dagen!