Maifesten i barnehagen er en kombinasjon av dugnad og fest. Den holdes en lørdag i slutten av mai eller begynnelsen av juni. Foreldre, ansatte og barn starter dagen med å arbeide sammen ute og inne. det vaskes, repareres, bygge nytt, lukes og ryddes.

Etter en vefortjent lunsj, der alle tar med til seg og til felles bord, samles vi rundt maistangen ute på jordet, til sang og lek. Maistangen er pyntet med blomsterkrans og lange silkebånd.

Dagen avsluttes rundt maistangen, der alle tar hvert sitt silkebånd og danser rundt og rundt stangen til alle båndene er helt surret fast.