Høstefesten er i år fredag 15. september. I ukene frem mot høstfesten får barna mange frodige sanseopplevelser når vi bearbeider alt vi får fra markens grøde. Vi sanker bær og frukt (vi tar gjerne imot bidrag fra hagen deres) og vi tørker urter og blomsterfrø og lager syltetøy og saft.

I den frodige kjøkkenhagen vår henter vi gulrøtter, rødbeter, poteter... og ellers det som har vokst opp iløpet av sommeren.

Vi henter korn hos nabobonden, sammen med Haaken som har ljåen med. Kornet samler vi til nek. Noen barn leker gjemsel i kornet, andre legger seg ned i halmen og nyter alle lukter og farger. Vi laster alt kornet på trillebåren og går hjem til barnehagen. Kornet skal vi la tørke litt, før det treskes og males til mel.
Vi baker brød av melet, slik at vi har et godt brød til festen. Et par dager før festen lager vi vårt eget smør.

På selve høstfesten har alle barn med seg noe fra hagen sin; bær, frukt, blader, blomster, grønnsaker. Barnehagen skal bugne av gode lukter og deilige farger!
Vi synger våre høstsanger og dekker festbordet med oppskårne grønnsaker og frukt sammen med det nybakte brødet. Før maten får vi se et morsomt grønnsakspill, med dukker laget av grønnsaker, kanskje handler det om en Kålkonge, en Paprikaprinsesse eller en Gresskargreve...?