Adventspiralen er i år mandag 27. november. Adventspiral eller adventshage som den også blir kalt, er en høytidelig stund hvor alle barna på storbarnsavdelingene (og de foreldre og søsken som har mulighet) samles til julemusikk og tente lys. Dette har vi i mange år holdt første søndag i advent, men de siste årene er den blitt flyttet til mandagen etter, slik at ALLE barna får delta. Vi stenger også barnehagen etter at adventspiralen er avsluttet, slik at vi voksne får tid til å rydde opp etterpå. Alle barna på storbarnsavdelingene går altså hjem kl. 15.00 denne dagen.

På forhånd, uten at barna ser det, lager de ansatte i barnehagen en adventspiral av granbar. Sammen med barna pusser vi epler og gjør klar alle lysene som vi skal bruke. Denne stunden som bærer preg av stillhet og ettertanke, er et symbol på at du tenner et lys for deg selv og at du sprer ditt tente lys ut i verden og fellesskapet. Man sier at når man går inn i spiralen vil det si "å komme til seg selv" og når man går ut av spiralen vil det si "å komme ut til andre". Barna lærer å kjenne på og respektere den høytidelige stemningen, de må sitte stille en god stund og følge et bestemt rituale.

Det er en lavmælt og vakker start på adventstiden, som for mange ellers kan være en travel tid med mange - dog hyggelige og morsomme! - forberedelser.