I ukene frem mot høstfesten får barna mange frodige sanseopplevelser når vi bearbeider alt vi får fra markens grøde. Vi sanker bær og frukt (vi tar gjerne imot bidrag fra hagen deres) og vi tørker urter og blomsterfrø og lager syltetøy og saft.

I den frodige kjøkkenhagen vår henter vi gulrøtter, rødbeter, poteter... og ellers det som har vokst opp iløpet av sommeren.

Adventspiral eller adventshage som den også blir kalt, er en høytidelig stund hvor alle barna på storbarnsavdelingene (og de foreldre og søsken søm ønsker det) samles til julemusikk og tente lys. Dette har vi i mange år holdt første søndag i advent, men nå er den flyttet til mandagen etter, slik at ALLE barna får delta.

Den 11. november er det lanternefest i barnehagen, sammen med foreldrene.

På dagen får barna se et dukketeater om nissene som får en lanterne av menneskene.
Foreldrene kommer på ettermiddagen (kl.16.15) og får boller og toddy ute. Vi forteller legenden om St. Martin for foreldre og barn før vi går syngende ut i mørket med lanternene våre. Ved det store bålet ute på jordet samles vi, og etterhvert kommer St. Martin ridende, og har med sol, måne og stjernekaker til oss...

I barnehagen legger vi i påskehøytiden vekt på gleden over naturen. Alt som spirer og gror i naturen, og egget, som symboliserer det evige livet.

Etter påskeferien samles vi i barnehagen og går ut i hagen og leter etter egg som påskeharen har kommet med. Dette er en utefest, hvis vær og vind tillater det.